Valmis besan-pannukakku lisäkkeineen. |
Besan sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja, peräti
neljänneksen proteiinia ja runsaasti rautaa, ja melko korkeasta
hiilihydraattipitoisuudesta huolimatta sen glykeeminen indeksi on alhainen
(lähde: http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4406/2).
Sen on väitetty sopivan hyvin myös diabeetikoille. Lisäkkeistä tietysti
riippuu, kuinka terveellinen ateria on kokonaisuudessaan. Ketsupin asemesta
voitkin tarjoilla lisäkkeenä vaikkapa maapähkinächutneytä tai lähes mitä
tahansa muuta kastiketta, esimerkiksi raitaa tai itsetehtyä dippiä. Mikäli
löydät jonkin toimivan yhdistelmän, kerro siitä kommenttiosiossa!
Näitä kiinteähköjä pannukakkuja nautitaan Intiassa
nopeana aamiaisena, ja ne ovatkin erittäin helppoja valmistaa. Halutessasi voit
lisätä ohjeeseen enemmän vettä, jos pidät ohuemmasta rakenteesta. Tällä
reseptillä saat aikaan noin neljä pannukakkua, jotka riittävät yksin täyttämään
kahden aikuisen aamiaistarpeet.
Suolaiset gluteenittomat pannukakut kikhernejauhosta - Besan ka cheela
4 kpl
- 2 dl kikhernejauhoja (besan)
- ½ sipuli silputtuna pieneksi
- ½ tomaatti silputtuna pieneksi
- 1 tl korianterijauhetta (dhannya)
- tuoretta korianteria (ei pakollinen)
- tuoretta korianteria (ei pakollinen)
- 1 pieni vihreä chili
- suolaa
- 2,5 dl vettä
1. Silppua vihannekset ja
lisää suola. Anna seisoa hetken,
jotta sipuleissa ja tomaateissa oleva vesi irtoaa.
2. Lisää korianterijauhe
ja kikhernejauhot. Tasoita paakut
hyvin esimerkiksi käsivispilällä. (Halutessasi voit myös sekoittaa jauhot ja
veden ensin ja lisätä vihannekset vasta jälkeenpäin.) Tarkista suolaisuus.
Sopiva koostumus on lettutaikinamainen. |
3. Käännä levy numerolle 4 tai 5 ja anna pannun kuumeta.
Annostele taikinaa teflon-pintaiselle pannulle pannukakun tekemiseen sopiva
määrä. Kaada sen jälkeen pannukakun reunoille hieman öljyä. Paista molemmilta
puolilta kullanruskeaksi. Jos pannukakku on paksuhko, painele sitä välillä
paistinlastalla kypsymisen varmistamiseksi – raaka besan ei maistu erityisen hyvältä.
Tarjoa ketsupin tai chutneyn ja punasipulisiivujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti