Banana chaat a.k.a "kypsän banaanin pelastus". |
En ole erityinen banaanin ystävä, vaikka näitä hedelmiä
tulee toki syötyä usein nopeaan energian tarpeeseen. Pidän sitä paitsi enemmän
hiukan raa’asta banaanista kuin täysin kypsistä yksilöistä, ja aina silloin
tällöin (usein melko nopeasti) jokin banaani hedelmäkorissa ylittää kriittisen
rajan, jonka jälkeen se on mielestäni jo liian makea. Ratkaisu? Lisätään
banaaniin hitunen mustapippuria ja suolaa, jolloin maut tasapainottavat oivallisesti
toisiaan.
Eräs punjabilainen tuttu tarjosi välipalaksi banaania tähän
tapaan maustettuna, kun kävimme heidän luonaan. Älä turhaan mieti, olisitko
itse valinnut banaanin kaveriksi suolaa ja pippuria – yhdistelmä on erittäin
onnistunut. Uhraa yksi banaani kokeillaksesi tätä! Banana chaat toimii myös pikaruokana silloin, kun joku ilmoittaa olevansa
500 metrin päässä kotoasi ja piipahtavansa käymään, tai kun on todella
nälkäinen eikä voisi kuvitella syövänsä mitään todella makeaa ruokalajia.
Mustapippurin ja suolan lisäksi voit kokeilla myös chaat
masala -maustesekoitusta ja tilkkaa sitruunamehua, jos pidät hiukan kirpeistä banaaneista. Tämä yksinkertaisempi yhdistelmä on kuitenkin oma suosikkini.
Pippuribanaanit
- 1-2 kypsää banaania per syöjä
- jauhettua mustapippuria maun mukaan
- ripaus suolaa
1. Viipaloi banaani, levitä viipaleet leikkulaudalle ja
sirottele niille varovasti suolaa ja pippuria. Sekoita varoen kääntelemällä,
jotta mausteet levittyvät tasaisesti joka viipaleelle.
2. Tarjoile syötäväksi pienellä haarukalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti