lauantai 20. lokakuuta 2012

Masala pasta

Masala pasta: kun tunnet syöneesi viime aikoina liian terveellisesti.


Naapurissa asuva ystäväni Jaya on loistava ruoanlaittaja. Myös hänen miehensä pitää erityisesti leipomisesta, mutta kokeilee silloin tällöin kokkaustakin. Maistoimme tätä pastaa eräänä iltana heidän luonaan: ruokalaji oli syntynyt miehen toimesta periaatteella ”laitanpas tähän kaikkia näitä mausteita, joita kaapista löytyy”. Koska Jaya ja miehensä ovat teluguja, kaapissa oli tietenkin ollut muun muassa sambar masalaa ja rasam-jauhetta. Lähes järjenvastaisesti niiden maut toimivat todella hienosti pastakastikkeessa, ja juuri nämä kaksi vivahteikasta maustesekoitusta ovat sen ydin. Korianterijauhe puolestaan auttaa suurustamisessa – ja kun pääsee yli ajatuksesta, että tekee intialaiselle ruoalle hirvittävää vääryyttä sekoittamalla mausteita  _kermaan_ , tämä fusion-ruokalaji alkaa maistua todella hyvältä! Tein masala pastaa kerran myös P:n pakistanilaiselle ystävälle, joka piti siitä kovasti.

Sambar masalan uusi elämä. Kuvassa Intian-tuliaisina saatu suosikkimasalani merkkiä Agmark's (enkä ole ennen huomannut, että se on olevinaan Madrasin versio?!).

Valmistan pastaa yleensä viikonloppuisin, sillä sitä ei voi ottaa mukaan töihin seuraavana päivänä. Vihannesten valinnassa voi käyttää mielikuvitustaan (joka minulta nähtävästi puuttuu, sillä pastaan käyttämäni ainekset ovat samat kuin toiseen fusion-ruokaan, linssikeittoon :D).

Yhdistä johonkin enemmän tai vähemmän hienoon leipään ja halutessasi salaattiin, ja helppo lounas tai päivällinen on valmis.

Masala pasta (kahdelle)


- haluamaasi pastaa

- öljyä (ei oliiviöljyä)
- cashew-pähkinöitä (voi jättää pois)
- 1 pieni sipuli suikaloituna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni peruna viipaloituna
- ½ porkkanaa viipaloituna ohueksi
- vihreitä papuja tai muita vihreitä vihanneksia paistovalmiina
- 1 tomaatti
- 2 dl ruokakermaa (15% rasvaa)
- ¾ tl sambar masalaa
- ¾ tl rasam-jauhetta
- 1,5 tl korianterijauhetta
- suolaa
- korianterijauhetta

1. Kuullota öljyssä cashew't, sipulit ja valkosipuli. Laita pasta kiehumaan.

2. Lisää perunat ja porkkanat, anna kypsyä hetki ja lisää pavut.

3. Muutaman minuutin kuluttua lisää tomaatit ja mausteet.

4. Kun tomaatit ovat kypsyneet ja perunat ja porkkanat hiukan pehmenneet, lisää kerma ja suola.

5. Pidä keskilämmöllä, kunnes kastike on hiukan kiehunut kokoon ja kasvikset täysin kypsiä.

6. Nostele kastike kypsän pastan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti