Masala roti on minusta melkein kuin intialaisia cannelloneja. Ruokalajia ei tietääkseni valmisteta Intiassa yleisesti, joten ainakin toistaiseksi
oletan sen olevan jonkinlainen moderni innovaatio. Leipä, tässä tapauksessa
roti/phulka eli pannulla paistettu lättänä intialainen perusleipä, täytetään
kastikkeella ja keitetään, jolloin siitä tulee melkein kuin pehmeää
kotitekoista täysjyväpastaa. Toki roti on paistamalla kypsennetty kertaalleen jo ennen keittämistä.
P:n perheeseen masala rotin resepti tuli tutulta
gujaratilaisrouvalta, jonka ruoasta kaikki pitävät – tämän enempää en sen
alkuperästä tiedä. Yritin huvikseni etsiä vastaavia reseptejä myös netistä,
mutta toistaiseksi en ole sellaisia löytänyt. Jos osaat jo tehdä roteja,
suosittelen kokeilemaan tätä hitusen erilaista tapaa syödä niitä.
Korianteri-tomaatti-valkosipulikastike sopii hyvin
myös esimerkiksi perunoiden tai intialaisen munakoison kaveriksi, ja se tuoksuu jo valmistettaessa todella hyvältä.
Leivät kastikkeessa (2:lle)
Kastike
- 2-3 tomaattia
- puntti korianteria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chili
Lisäksi:
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- ripaus kurkumaa
- 4 rotia
- vettä
1. Paista rotit ilman öljyä.
2. Pilko kaikki kastikkeen ainekset suurpiirteisesti ja soseuta
tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
3. Kypsennä kastike pannulla kurkuman kanssa tilkkasessa öljyä.
4. Ota noin 2/3 kastikkeesta ja täytä leivät kastikkeella niin, että tulet taittaneeksi ne
kahteen kertaan kolmiota muistuttaviksi.
5. Asettele leivät pannulle ja levitä jäljelle jäänyt kastike
niiden päälle. Lisää muutama desilitra vettä ja tarvittaessa suolaa ja anna kiehua hiljaisella
lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes rotit ovat läpikotaisin pehmeitä ja kastike on jälleen kiehunut kokoon. Käännä
rotit varovasti ympäri kerran kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät
tasaisesti.
5. Tarjoile heti. Yhdelle henkilölle illalliseksi riittää kaksi rotia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti