lauantai 3. marraskuuta 2012

Keitetyt leivät kastikkeessa – Masala roti



Masala roti on minusta melkein kuin intialaisia cannelloneja. Ruokalajia ei tietääkseni valmisteta Intiassa yleisesti, joten ainakin toistaiseksi oletan sen olevan jonkinlainen moderni innovaatio. Leipä, tässä tapauksessa roti/phulka eli pannulla paistettu lättänä intialainen perusleipä, täytetään kastikkeella ja keitetään, jolloin siitä tulee melkein kuin pehmeää kotitekoista täysjyväpastaa. Toki roti on paistamalla kypsennetty kertaalleen jo ennen keittämistä.

P:n perheeseen masala rotin resepti tuli tutulta gujaratilaisrouvalta, jonka ruoasta kaikki pitävät – tämän enempää en sen alkuperästä tiedä. Yritin huvikseni etsiä vastaavia reseptejä myös netistä, mutta toistaiseksi en ole sellaisia löytänyt. Jos osaat jo tehdä roteja, suosittelen kokeilemaan tätä hitusen erilaista tapaa syödä niitä.

Korianteri-tomaatti-valkosipulikastike sopii hyvin myös esimerkiksi perunoiden tai intialaisen munakoison kaveriksi, ja se tuoksuu jo valmistettaessa todella hyvältä.

Leivät kastikkeessa (2:lle)


Kastike


- 2-3 tomaattia
- puntti korianteria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chili

Lisäksi:


- 1 rkl öljyä
- suolaa
- ripaus kurkumaa
- 4 rotia
- vettä

1. Paista rotit ilman öljyä.

2. Pilko kaikki kastikkeen ainekset suurpiirteisesti ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.



3. Kypsennä kastike pannulla kurkuman kanssa tilkkasessa öljyä.

4. Ota noin 2/3 kastikkeesta ja täytä leivät kastikkeella niin, että tulet taittaneeksi ne kahteen kertaan kolmiota muistuttaviksi.

5. Asettele leivät pannulle ja levitä jäljelle jäänyt kastike niiden päälle. Lisää muutama desilitra vettä ja tarvittaessa suolaa ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes rotit ovat läpikotaisin pehmeitä ja kastike on jälleen kiehunut kokoon. Käännä rotit varovasti ympäri kerran kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. 


5. Tarjoile heti. Yhdelle henkilölle illalliseksi riittää kaksi rotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti