maanantai 9. kesäkuuta 2014

Blogihidastelua

Tämä blogi hidastelee, tehosekoitin ei. Etualalla cashew-pähkinämakeisia ja anopin tuoma kolmen teräskulhon tarjoilusetti.

Kyllä, linjoilla ollaan edelleen kirjoitustauosta huolimatta! Anoppi ja appiukko saapuivat Suomeen kolme viikkoa sitten ja ovat vierailulla heinäkuun loppuun saakka. Kyseessä onkin siis pitemmän kaavan mukainen vierailu viiden vuoden tauon jälkeen, ja tahti on ollut sen verran kiireinen, että blogin päivitys on jäänyt vähemmälle. Reseptien ilmestyminen tänne voikin olla epätasaista vielä ensi kuuhun saakka.

Anoppi on luvannut opettaa perinteensä mukaisesta ruoanlaitosta kaiken, mitä vaan tahdon oppia. Nyt on siis loistava tilaisuus saada kotioloissa testattuja reseptejä kehiin. Muutama päivä sitten anoppi neuvoi, kuinka inhokistani karvaskurkusta eli karelasta saadaan syötävää, suorastaan herkullista sabzia – jonka kyseisen pistävän karvaan vihanneksen tuntevat tietävän olevan aikamoinen temppu! Anoppini reseptillä pieneksi pilkottu karela kypsennettiin runsaasti maustetussa korianteri-sipuli-valkosipuli-maapähkinäkastikkeessa, eikä karvaasta mausta ollut enää jälkeäkään.

Tulihan Intiasta ruokaan liittyviä tuliaisiakin: appivanhemmilta sain muun muassa pyytämäni uuden tehosekoittimen eli mixien vanhan ja jo hitusen reistailleen tilalle. Uusi Kenstar on toiminut moitteettomasti, ja suosittelenkin intialaisen tehosekoittimen hankintaa kaikille intialaisen ruuan kotikokeille: tomaatti-sipulikastikkeet, maapähkinäjauheen ja kaikenlaiset chutneyt saa tällaisella masiinalla vaivattomasti ja nopeasti aikaiseksi.


Kävelyllä anopin kanssa Laajasalossa viime viikolla.

Appivanhempien kanssa on käyty kävelyllä tarkoituksena hiukan kohentaa appiukkoni terveyttä. Apen diabeteksen vuoksi riisi, peruna ja valkoinen vehnä sekä kovin öljyiset ruokalajit ovat pannassa, joten itsekin olen viime aikoina kokeillut valmistaa mahdollisimman vähähiilihydraattista, kuitu- ja proteiinipitoista intialaista tai ainakin intialaisvaikutteista kasvisruokaa. Uusia reseptikokeiluja tulee tänne blogiinkin aikanaan.

Appivanhemmat häämatkallaan lähes 40 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti