maanantai 15. lokakuuta 2012

Pippuribanaanit - Banana chaatBanana chaat a.k.a "kypsän banaanin pelastus".

En ole erityinen banaanin ystävä, vaikka näitä hedelmiä tulee toki syötyä usein nopeaan energian tarpeeseen. Pidän sitä paitsi enemmän hiukan raa’asta banaanista kuin täysin kypsistä yksilöistä, ja aina silloin tällöin (usein melko nopeasti) jokin banaani hedelmäkorissa ylittää kriittisen rajan, jonka jälkeen se on mielestäni jo liian makea. Ratkaisu? Lisätään banaaniin hitunen mustapippuria ja suolaa, jolloin maut tasapainottavat oivallisesti toisiaan.

Eräs punjabilainen tuttu tarjosi välipalaksi banaania tähän tapaan maustettuna, kun kävimme heidän luonaan. Älä turhaan mieti, olisitko itse valinnut banaanin kaveriksi suolaa ja pippuria – yhdistelmä on erittäin onnistunut. Uhraa yksi banaani kokeillaksesi tätä! Banana chaat toimii myös pikaruokana silloin, kun joku ilmoittaa olevansa 500 metrin päässä kotoasi ja piipahtavansa käymään, tai kun on todella nälkäinen eikä voisi kuvitella syövänsä mitään todella makeaa ruokalajia.

Mustapippurin ja suolan lisäksi voit kokeilla myös chaat masala -maustesekoitusta ja tilkkaa sitruunamehua, jos pidät hiukan kirpeistä banaaneista. Tämä yksinkertaisempi yhdistelmä on kuitenkin oma suosikkini.

Pippuribanaanit


- 1-2 kypsää banaania per syöjä
- jauhettua mustapippuria maun mukaan
- ripaus suolaa

1. Viipaloi banaani, levitä viipaleet leikkulaudalle ja sirottele niille varovasti suolaa ja pippuria. Sekoita varoen kääntelemällä, jotta mausteet levittyvät tasaisesti joka viipaleelle.

2. Tarjoile syötäväksi pienellä haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti