tag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post4410166535475951375..comments2023-10-08T11:42:07.721+03:00Comments on Mangojauhetta: Linssejä perunalla ja pinaatilla - Aloo masoor daalolkihttp://www.blogger.com/profile/02616905278348570389noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-75280808476720289872013-05-20T21:47:00.443+03:002013-05-20T21:47:00.443+03:00Kiitos kommentista! :) Hih, aika vähän minäkään kä...Kiitos kommentista! :) Hih, aika vähän minäkään käytän amchuria: pav bhajiin ja harvoihin sabzeihin, kuten aloo gobiin kyllä. Kerran kokeilin amchuria gujaratilaiseen daal-reseptiin, mutta yhdistelmä ei oikein puhutellut. En ole itsekään erityisen kirpeiden asioiden ystävä. Pidän vain amchurin ajatuksesta niin kovasti, että blogikin sai siltä nimensä. :D (Oikeastaan ”mangojauhe” kuulostaa paremmalta kuin mitä se maultaan onkaan!)<br /><br />Olen käyttänyt tähän asti vain halkaistua ja kuorittua masoor daalia. Kuoren kanssa se olisi kyllä varmasti terveellisintäkin! Täytyy nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla sitä.<br /><br />Anoppini laittamaan ruokaan on aika paljon vaikuttanut isovanhempien asuinalue Maharashtra ja oma synnyinkoti Andhra Pradesh, ensiksi mainittu varmaankin eniten. Joitakin marwari-klassikkoja toki löytyy, mutta perinneaineksia ei ole niin helposti saatavilla Hyderabadissa. Suomessa sen sijaan intialaisten ruoka-aineiden saatavuus kasvaa koko ajan, pullokurpitsaa on jo muutaman vuoden ajan saanut Hakaniemestä, kunhan ehtii ostoksille ennen viikoittaisen vihanneserän loppumista. :) Kalliitahan ne tosin ovat kuin mitkä!olkihttps://www.blogger.com/profile/02616905278348570389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-47278898737277632342013-05-20T18:43:15.058+03:002013-05-20T18:43:15.058+03:00Meilläkään ei miejähen perheessä käytetä punaisia ...Meilläkään ei miejähen perheessä käytetä punaisia linssejä, enkä ole niitä nähnyt ikinä Intiassa käytettävän, mutta anoppi käyttää kyllä joskus ruskeaa masoor dhalia - tosi herkullista. Pullokurpitsa on hyvää ja varsinkin sopii hyvin yhteen perunan kanssa. Saako sitä sieltä Suomestakin?<br /><br />Mielenkiintoista, minunkin mieheni on Rajasthanista, joten yhtäläisyyksiä ruokakulttuurissa löytynee ( tosin he ovat pure veg ). Amchooria laitetaan heillä kaikkiin subzeihin, mutta itse en siitä välitä...tekee ruoasta kirpeää ..käytättekö tekin sitä päivittäin?annahttp://annagaram.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-21799104130096308552013-05-12T11:56:50.753+03:002013-05-12T11:56:50.753+03:00Heh, mikä siinä onkin, että vaikka Intiaan menness...Heh, mikä siinä onkin, että vaikka Intiaan mennessä sitä suunnittelee tekevänsä kaikki ostokset harkiten ja ajoissa, ne jäävät kuitenkin viimeisiin päiviin. :'Dolkihttps://www.blogger.com/profile/02616905278348570389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-6851872018192440332013-05-12T09:46:39.086+03:002013-05-12T09:46:39.086+03:00Kiitos selventävästä vastauksestasi!! Oli toiseksi...Kiitos selventävästä vastauksestasi!! Oli toiseksi viimeinen ilta kun nappasimme kattilan mukaamme Auchanista. Varmuuden vuoksi kuljettaja kävi palauttamassa kattilan vielä samana iltana, koska se oli saman päivän aikana mahdollista (saada rahat takaisin) ja kun ei ollut enää aikaa testailla toista kappaletta. Seuraavalla kerralla pitää ostaa kattila ajoissa ja avata jo kaupassa laatikko ja testata jaksaako naisihminen sitä availla ja sulkea ;)<br />t. simranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-57025296770225765692013-05-11T23:07:28.064+03:002013-05-11T23:07:28.064+03:00No hei Simran-Kirsi! :)
Onpa kummallista! Meillä ...No hei Simran-Kirsi! :)<br /><br />Onpa kummallista! Meillä on kaikki kolme painekattilaa Prestigeltä, ja oikein mainiosti ovat toimineet. Kun nuo kattilan ja kannen pienet väkäset ovat kohdillaan, kansi vain laskeutuu paikoilleen ja on helppo kääntää kahvatkin kohdakkain, jolloin kansi lukkiutuu. Eli nuo väkäset ensin päällekkäin niin, että kansi solahtaa "jengoille" ja kahvat ovat yhden askeleen päässä toisistaan, sitten käännetään vielä hiukan. Pitäisi varmaan olla video, niin tämän voisi helposti demonstroida... :D<br /><br />Tai olisiko kumisessa tiivisteessä sitten ollut jotakin vikaa, väärä koko tms.? Tietty intialaisissa kattiloissa ei todella voi sulkea kokonaan pois sitä mahdollisuutta, että pakettiin oli tullut vaikka ihan väärää tai viallista tavaraa.olkihttps://www.blogger.com/profile/02616905278348570389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-13463013205137987622013-05-11T22:11:28.874+03:002013-05-11T22:11:28.874+03:00Kiva, että vinkkasit blogistasi FB-ryhmässä :)
Ost...Kiva, että vinkkasit blogistasi FB-ryhmässä :)<br />Ostettiin viime kerralla anopille juuri tuollainen Prestige-painekattila, kun hänen painekattilansa ovat alumiinisiä. Kun avasimme paketin totesimme, että hän ja hän päätteli, että ei maid'kään saa väännettyä kantta kiinni. Onko siinä joku erikoinen juttu, pitääkö varsien mennä kokonaan päällekkäin, vai lieneekö ollut maanantaikappale. Palautimme kattilan illalla kauppaan...<br />Mukavaa viikonloppua!<br />t. simran (Hippu ;) / Kirsi T-KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-66722321751109452312013-05-11T17:56:31.644+03:002013-05-11T17:56:31.644+03:00Olen vallan haltioissani ensimmäisestä kommentista...Olen vallan haltioissani ensimmäisestä kommentista! :D Kiitos.<br /><br />Masoor daal jää todellakin helposti keittämisestä huolimatta sellaiseksi ikävän jauhoiseksi ja kuivakaksi, ja silloin se ei maistu hyvältä. Olenkin keitellyt niitä painekattilassa juuri tuon pehmeyden aikaansaamiseksi.<br /><br />Anoppilassa ei käytetä masoor daalia kuulemma sen vuoksi, että se on "non-veg" - voihan pyhä yksinkertaisuus, mikä loukkaus kasviopille. ;) Ilmeisesti se on joillekin todellakin kiellettyä: http://www.iskcondesiretree.net/forum/topics/why-is-masoor-dal-red-lentils?commentId=2103886%3AComment%3A202178<br /><br />Pitääpä kokeilla pullokurpitsaa pastassa, vänkä ajatus!olkihttps://www.blogger.com/profile/02616905278348570389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3715775881224606213.post-39963696608362815502013-05-11T17:27:11.974+03:002013-05-11T17:27:11.974+03:00Vihdoinkin pääsin kurkkaamaan blogiisi! Olipa kiva...Vihdoinkin pääsin kurkkaamaan blogiisi! Olipa kiva, että jätit viestiä, niin minäkin löysin tänne. :-) Kivoja ohjeita sinulla!<br /><br />Minunkaan anoppini ei käytä masoor daleja, kun ne eivät kuulemma ole "maukkaita". Itse käytän niitä joskus linssikeitoissa, mutta siihen se sitten jääkin. Minulla asia taitaa kiikastaa ennemminkin niiden rakenteesta, ja kaiken lisäksi se kaunis punainen värikin katoaa kokkauksen aikana. :-)<br /><br />Söin juuri äsken muuten pullokurpitsaa! Äärettömän monikäyttöinen vihannes, ja sopii erinomaisen hyvin esim. pastaan. :-)Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.com